Meny Lukk

Hvorfor ikke unne seg en ny bok?

I disse spesielle tider, med så mye usikkerhet og unntakstilstander, kan vi alle trenge noe positivt i hverdagen. Ett avbrekk, og en distraksjon. Mange har også hjemmekontor, skolebarn som plutselig er hjemme hele tiden og noen er kanskje også permitterte.
Det kan bli mye tid hjemme, så hvorfor ikke unne seg en ny bok, eller to?
Jeg har satt sammen en liste over hunde-relaterte bøker, litt for forskjellige aldre, om forskjellige temaer, og håper det kan være noe for alle… 

For de minste…

Barn kan også trenge noe nytt å lese, eller få lest for seg, nå for tiden… Her er noen få bøker som kan passe for de yngre i familien, med hund som tema, så klart. (Klikk på titlene for å lese mer…)

Hunden jeg liker best

“Bruk fingerdukke-hunden til å gjøre historien levende! Boka oppmuntrer til lek og bidrar til bedre hånd-øyekoordinasjon og språkutvikling for de minste. Den er liten og lett å få med seg på tur, og de solide kartongsidene kan tørkes av ved behov.”

Ellen ønsker seg hund

“Ellen elsker hunder – store og små, snille, sjenerte og tøysete. Ellen vil ha en hund som er akkurat passe rampete. En som vil gå pent og som ikke slikker henne i ansiktet hele tiden. Finnes det slike hunder? Åh, som Ellen lengter etter en helt egen hund! Men pappa sier bare “kanskje” – og så får aldri Ellen noen hund. Eller?”

Bestefar og jeg sparer til hund

“Pelle ønsker seg hund av hele sitt hjerte, men mamma sier nei. Heldigvis har Pelle en ganske vilter og barnslig bestefar, som synes at det å skaffe seg en hund er en god idé Pelle og bestefar bestemmer seg for å spare til hund.”

To og en halv detektiv 
Serie: Sherlock Hund 1 

“Sherlock Hund er en splitter ny detektivserie for barn mellom 8 – 12 år!
Serien handler om Artur og Agata. De har fått seg hund! Han heter Sherlock og er en detektivhund med magiske evner. Ikke bare kan han snakke. Han kan lese andres tanker også, hvis du klør ham på magen! Så når et nytt mysterium banker på, roper du på Sherlock, SHERLOCK HUND!”

Diverse…

Litt forskjellig hunde-relatert..

Gylne minner fra en hunds hverdag

“Forfatteren Anne-Lise Boge var i mange år aktiv i hundemiljøet. Hun eide flere golden retrievere, og hun elsket dem alle.
I denne boka gir hun oss et levende bilde av hvordan hverdagene arter seg med en hund i huset, men også av det spennende, hektiske – og av og til frustrerende – livet på hundeutstillinger.
Boka er en kjærlighetserklæring til alle våre firbente venner, representert ved Tajo, Tajana og Lotcheck. Mange hundeeiere vil nok kjenne seg igjen, og de som lurer på hvordan det er å ha hund, vil finne noe av svaret her. Varme, klokskap og humor går som en rød tråd gjennom denne boken, men først og fremst viser den hvor tette båndene mellom hund og menneske kan bli.”


Berømte hunder

“Hunden er menneskets beste venn. Denne boken forteller om hunder som har gjort seg bemerket på en spesiell måte . ved sin tapperhet, sin lojalitet, sitt mot, sin kjærlighet og sine spesielle evner. Vi møter hundene fra filmens verden, hundene til kjente mennesker og hundene i det norske kongehuset. Vi møter hunden som satt ved sin herres grav til den døde. Vi blir med hunden Laika ut i verdensrommet med Sputnik II i 1957. På bokens forside ser vi hunden Nipper som ble varemerket for platebutikkjeden His Masters Voice. Ialt har mer enn 25 hunder fått sitt eget kapittel i boken, deriblant tre norske: Bamse som var ombord på et norsk krigsskip under andre verdenskrig . og Balto og Togo som fraktet medisiner i Alaska. Alle hundeeiere vil kjenne seg igjen i disse fortellingene.”

Hundestrikk

“Fra enkle dekkener og halser til forseggjorte bunader for firbeinte. Designene i boken er helt nye og unike, og flere av dem er inspirert av kjente og klassiske strikkemønstre som nordlandskofta, setesdalsmønsteret og selburosen.
I tillegg til detaljerte oppskrifter etter størrelse, viser boken deg hvordan du kan måle hunden og strikke plagg som passer til alle raser og størrelser. Slik får du perfekt passform på plaggene.” 

Hundemassasje og stretching

“Hunden er virkelig menneskets beste venn. Den er lojal. Den dømmer oss ikke og kritiserer ikke oppførselen vår. Hunden får oss til å føle oss elsket og betydningsfull. Vi er avhengige av den og den gir oss mye. Derfor har mange hundeeiere et ønske om å gi noe tilbake, et ønske om å beskytte og ta vare på hunden sin på aller beste måte. Massasje og stretching er en utmerket mulighet til å styrke kontakten mellom deg og hunden din.”

Mental aktivisering

“Alle hunder trenger å få fysiske og mentale utfordringer for å ha det bra. Hvis ikke disse behovene blir oppfylt, vil hunden lett bli lat og passiv eller utvikle uønsket atferd. I denne boka beskriver Anders Hallgren enkle øvelser for å stimulere hundens sanser. Det er ikke nødvendig at hunden lærer å utføre oppgavene perfekt, det viktigste er aktiviteter som utfordrer dens hjerne og intelligens. Belønningen er en lykkelig og balansert kompis som har et nært og harmonisk forhold til mennesker.”

Språk, adferd og problemløsing… 

En samling fagbøker som øker forståelsen for hundene våre på forskjellige vis, og hjelper oss å kommunisere og løse problemer. 

Hundens språk og atferd

“Den mest komplette gjennomgang av hundens språk og atferd som noen gang er utgitt mellom to permer! Med 1000 fantastiske fargebilder av både ulv og hund er denne boka en stor leseopplevelse for den seriøse hundeeier. Denne boka går i dybden på en helt annen måte enn tidligere bøker om hundens språk, og vil sannsynligvis bli meget flittig brukt i norske hundeinstruktørutdannelser i årene framover. Det er utrolig fasinerende å kjenne igjen atferdene som blir beskrevet i boka på sin egen hund i hverdagen.”

Stress, angst og aggresjon hos hunder

“Stress hos hunder er et viktig emne for hundeeiere, i dag mer enn noensinne. De mest vanlige symptomene på overdreven stress er angst og aggresjon. Samtidig er et balansert stressnivå også en positiv faktor i hundens liv.
I denne boka beskrives i detalj hvordan stress utløses og hvilke effekter det har på hunden. Og ikke minst viktig: Hvordan unngå stress og hvordan behandle en stresset hund.”

Veien inn i dyrets sinn

“Karen Pryor er en anerkjent pionér innen dyretrening uten bruk av ubehag og tvang. I sin bestselgende bok “Ikke skyt hunden!” introduserte hun på starten av 90-tallet et innovativt treningssystem – klikkertrening – som siden gang har fått stor utbredelse verden over. Gjennom sine bøker og utrettelige arbeid for å spre kunnskap om belønningsbasert dyretrening har Karen Pryor forbedret livene til millioner av dyr. Og nå, etter 30 års erfaring med trening av både tamme og ville dyr, oppsummerer Karen i denne boken alt hun vet om dyrs læring. Og ikke minst hva dyrene har lært henne. Veien inn i dyrets sinn bruker et klart og enkelt språk som hjelper alle til å forstå og beherske Pryors treningssystem.”

Kulturkollisjonen mellom hund og menneske

“Kulturkollisjonen mellom hund og menneske. Dette er en hundebok til å få bakoversveis av. Jean Donaldson har ikke akkurat på seg silkehanskene der hun dundrer løs på gamle myter og overtro. Vi kjenner alle til Walt Disney`s typiske hund: Den perfekte familiehunden som forstår alt, er intelligent som en middels akademiker og har en moral på høyde med mor Theresa. Selv om de fleste vet at hunder ikke er slik, forutsetter mye av dagens hundetrening at hunder både har moral og en høyt utviklet logisk tankegang. Mange hundeeiere blir dypt skuffet når de oppdager at man er nødt til å bruke godbiter eller andre typer belønning i treningen. Hunden skal jo adlyde «fordi vi sier det», skal den ikke? Jean Donaldson viser at dette synet på hunder også er en etterlevning av Disney/Lassie-hunden. Hunder er enkle dyr. De gjør ingenting for å tilfredstille hundeeieren eller moralske standarder – de gjør kort og godt det som lønner seg for dem selv. Og det er hundeeierens jobb å gi hunden de riktige erfaringene. Aggresjon blir også grundig behandlet i boka. Forfatteren slår fast at alle hunder har potensiale til å bite. Biting er rett og slett normal hundeatferd! Og medisinen er grundig sosialisering av hunden. Jean oppfordrer til å gå grundig til verks når vi skal sosialisere valpen. Du finner mange gode «sosialiseringstips» i boka. Menneskeliggjøring og overvurdering av hundens intelligens har ført til mye dårlig hundetrening opp gjennom tidene. Etter å ha lest denne boka går hvert fall ikke du i den fellen igjen.”

Dogs Are from Neptune

“In 41 essays, Jean highlights the common and frequently wrong-headed notions people have about why dogs behave the way they do, and explains what really motivates your pooch and how to change behavior. Jean’s innovative ideas are delivered via quirky and witty—but always scientifically based—essays that will help create “Aha!” moments for every dog lover on earth. If you loved Jean’s best selling The Culture Clash, you will enjoy learning more about the dogs who inhabit planet Neptune and the people who don’t!”

Mine!

“Dogs that become demonic around the food dish, snarly on the sofa or grouchy when chewing on a bone are all too common. Here’s a step-by-step guide to help you recognize, evaluate and treat resource guarding in pet dogs.”

Fight!

“Is it fear or bravado that causes some dogs to want to “take on” other dogs? Learn how to analyze the underlying causes for dog-dog aggression and retrain your dog so she can play nicely with others.”

Trening.

Bøker for de som vil forbedre trenings-kunnskapene sine…

Klikkertrening for din hund

“Klikkertrening er en utrolig fasinerende treningsmetode. Med klikkertrening kan du lære hunden din alt den er fysisk og psykisk i stand til å gjøre, bruker erfarne klikkertrenere å si. Klikkertrening er heldigvis ikke bare for proffe hundetrenere. Alle hundeeiere kan lære å trene sin hund på en effektiv måte, og i denne boka lærer du hvordan.
Boka gir deg først en grundig innføring i teorien bak klikkertrening. Du lærer å forstå hvorfor hunder gjør som de gjør, og hvordan de lærer. Og du lærer om de fire hemmelighetene for å bli en «supertrener».”

Ikke skyt hunden!

“En innføring i praktisk læringspsykologi. “Don’t Shoot the Dog!” regnes i dag som en av tidenes absolutt viktigste hundebøker. Nå er den her på norsk i en ny og utvidet utgave! Dette er imidlertid mye mer enn en hundebok. “Ikke skyt hunden!” handler om trening og opplæring generelt. Læringslovene er universelle og gjelder for både hunder, katter, blekkspruter, delfiner – og mennesker. Aldri før har et så innviklet emne som læringspsykologi blitt behandlet på en så lettfattelig og ikke minst humoristisk måte.”

Train Your Dog Like a Pro

“Jean Donaldson is one of the top dog trainers in the United States, and her training academy has gained a reputation as the Harvard for dog trainers and behavioral counselors. Now, you can harness her highly effective dog-training techniques and benefit from her expert guidance without leaving your home.”

Rundering i teori og praksis

“I denne boka lærer du hvordan du kan trene opp en god runderingshund, uansett om du trener rundering for konkurranser, redningshund/tjenestehund eller bare for aktivisering og moro. Forfatterne deler runderingen opp i fire hoveddeler og går systematisk gjennom innlæringen av hver enkelt del. Søk i system, lokalisering, melding og lydighet trenes inn hver for seg, før man til slutt setter sammen hele runderingsøvelsen.”


Klikkertrening for utstillingshunden

“Hvordan får du hunden din til å ta seg flott ut i utstillingsringen hver eneste gang? Å få den til å stille seg opp, trave i slakt bånd, spisse ørene, og se vennlig på dommeren alt dette på kommando? Hemmeligheten er klikkertrening! Det er enkelt og morsomt å hjelpe hunden din til å vise seg fra sin beste side både i, og utenfor, ringen. Klikkertrening for utstillingshunden er den første boken som beskriver teknikkene og fordelene ved å bruke klikkertrening i utstillingsringen, med fargebilder og enkelt forståelig tekst.”

Slipp kontrollen løs

“Lær deg å snu hundens stress til trygghet, og forstyrrelser til fokus! Leslie McDevitts geniale «Slipp kontrollen løs»-program er laget for å hjelpe problemhunder til å slappe av, fokusere, og jobbe pålitelig uten bånd i enten stimulerende eller stressende situasjoner. Boka er spesielt nyttig for: Hunder som er usikre eller ikke klarer å jobbe uten bånd rundt andre hunder. Hunder som lett lar seg distrahere eller har problemer med å konsentrere seg. Hunder som er reaktive eller lett blir opphisset. Hunder som er engstelige eller stresset og melder seg ut. Hunder som ikke klarer å kontrollere impulsene sine når de er opphisset. Alle hundeinstruktører bør definitivt lese denne!”

Lydbøker…

Hva med noen hunde-relaterte lydbøker å høre på mens du har hjemmekontor, eller holder på med klesvasken?
Prøv Storytel gratis i 30 dager og finn titler som bla.:

Canine Confidential: Why Dogs Do What They Do

Our Dogs, Ourselves: The Story of a Singular Bond

Unleashing Your Dog: A Field Guide to Giving Your Canine Companion the Best Life Possible

Reaching the Animal Mind: Clicker Training and What It Teaches Us About All Animals

Being a Dog

Zak George’s Dog Training Revolution

BEHAVIOR ADJUSTMENT TRAINING 2.0

Firbente fortellinger

Senk skuldrene og fokuser på noe hyggelig en stund. Enten du foretrekker å lese eller å lytte på lydbok, fakta eller skjønnlitteratur, så finnes det noe for deg. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *