Meny Lukk

Det skal være gøy og hyggelig å trene – både for hund og eier. Da får man ikke bare best resultater, man bygger også opp ett godt forhold med hverandre, basert på tillit.

Jeg bruker blant annet klikker (evt. belønningsord), shaping, lokking, target, desensitivisering, motbetinging, godbiter og/eller leker i min trening. Den bygges opp på ett grunnlag av vitenskapelig dokumenterte prinsipper og læringslover, og forståelse for hundens natur, språk og individuelle utganspunkt.
Hverken hund eller eier skal føle press eller ubehag under trening. Hvis en metode ikke fungerer revurderer vi og finner rett tilnærming for dere.


Jean Donaldson (the Academy for Dog Trainers) har kommet med 3 spørsmål man bør stille når man skal velge hundetrener. Her er mine svar:

1. Hva skjer hvis hunden lykkes?
Svar: Hunden belønnes (forsterkes) med klikker/belønningsord og noe den gjerne vil ha; godbit, leke, ros, kos e.l.

2. Hva skjer hvis hunden mislykkes?
Svar: Ingenting. Avhengig av situasjon/nivå osv. gir vi enten hunden en ny sjanse, eller går tilbake og revurderer treningsplanen slik at vi kan sørge for at hunden lykkes.

3. Finnes det mer hundevennlige metoder enn de jeg bruker?
Svar: Ikke hva jeg vet, men jeg utdanner meg kontinuerlig og holder meg oppdatert på vitenskapelige og humane treningsmetoder.

Vi bruker ikke straff eller aversiver i treningen, men bygger opp både øvelsene og hunden med positiv forsterkning. Treningen baserer seg på vitenskapelig læringspsykologi og kunnskap om hunden.
Dette resulterer i en hund som elsker å lære, føler seg trygg på både eier og trening, og det bygger ett solid forhold mellom hund og eier.
Vi bruker aldri strupelenker, pigghalsbånd, strømhalsbånd, spruteflasker/halsbånd, tak i nakkeskinnet e.l., rykk i bånd, fysisk eller verbale korreksjoner osv.
(Se mattilsynets informasjon om hva som er tillat i henhold til Norsk lovverk (Du vil kanskje bli overrasket over hvor mange “vanlige teknikker” som faktisk regnes som ulovlig))

Har du noen som helst spørsmål er det bare å ta kontakt. Det finnes ingen dumme spørsmål.